Terroriste Samantha Lewthwaite recruteert voor aanslagen toeristische centra

Drukke toeristische vakantieoorden in Europa zijn door de informatie van Engelse inlichtingendiensten gewaarschuwd voor de mogelijkheden van aanslagen door recruten van de terroriste Samantha Lewthwaite.

Het is aan alle nationale autoriteiten bekend gemaakt dat zij op zoek was naar vrouwen die bereid zijn om toe te slaan in Spanje, de Canarische eilanden, Cyprus, Turkije en Griekenland.

Witte Weduwe
Volgens de engelse krant, de Daily Mail, zijn berichten onderschept van deze Samantha die de bijnaam van de Witte Weduwe heeft.

Voorkeur voor blanke medestanders
Lewthwaite heeft inmiddels 30 vrouwelijke terroristen gerekruteerd en getraind in het maken van bommen. Ze heeft een voorkeur voor blanke bekeerlingen, want die trekken minder aandacht van de politie en andere veiligheidsdiensten.

De Engelse vrouw, is sinds 2002 getrouwd met Jermaine Lindsay, die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Londen op 7 juli 2005 waarbij 26 mensen om het leven kwamen.

Na die aaslagen vluchtte zij naar Kenia, waar ze onderdak vond bij de jihadistische groepering Al Shabaab. Naar wordt vermoedt, is zij ook het brein geweest achter de aanslagen van die organisatie in Oost-Afrika.