GNR van Nazaré doneert 565 kg schol aan solidaire instellingen

De kustpolitie van Nazaré, onderdeel van de GNR , nam gisteren, 2 juli, in de haven van Abrigo da Nazaré, 565 kilo Raia – een op schol lijkende vis van de rogsoorten – in beslag.

De waarde van de vangst is geschat op 3.390 euro.

De inbeslagname vond plaats in het kader van een inspectie op het vervoer van levende tweekleppige weekdieren en schaaldieren en de 565 kilogram Raia werd in beslag genomen omdat het vangen ervan verboden is.

Vangstverboden
Alferes Tiago Brandão, de comandant van deze eenheid van de GNR wijst erop dat de belangrijkste beheersmaatregel, die wordt ondersteund door de wetenschappelijke studies die worden uitgevoerd, de acceptatie en de eerbiediging is van de perioden waarin vangstverboden van toepassing zijn, met als hoofddoel de groei en reproductie van de specimens van de betrokken soorten weer mogelijk te maken.

Tegen twee mannen van 40 jaar is proces-verbaal opgemaakt.

De vis die in beslag is genomen werd, na te zijn onderworpen aan hygiënische sanitaire controle, overgedragen aan verschillende solidariteitsinstellingen in Nazeré, een bij vooral surfers populaire Portugese badplaats.