GNR bekeurt 16 wildkampeerders

Leden van de G.N.R. van het detachement Odemira heeft een controle-actie uitgevoerd op het wildkamperen aan de kust van Odemira, wat valt binnen het beschermde gebied van het natuurpark Zuid-West Alentejano en Costa Vicentina.

Tijdens deze operatie werden 16 camperaars ontdekt en in alle 16 gevallen een bekeuring uitgeschreven voor het kamperen buiten de daartoe aangewezen plaatsen voor caravans en campers. De overtreders dienen een boete te betalen tussen de 200 en 2.000 euro.

Deze actie werd uitgevoerd met behulp van de Vigilantes de Natureza – natuurbeheer – van het ICNF, het onder het ministerie van Landbouw vallende instituut voor behoud van de natuur en bossen.

Foto: Openbare parkeerplaats in Beja, waar ook sprake was van het kamperen zonder vergunning