Camper bij ongeval autobahn A6 uit elkaar gereten

Omdat een stacaravan tegen een vrachtwagen botste, was de Duitse A6 op vrijdagavond gedeeltelijk gesloten in Neuenstein. Bij het ongeval werd een vrouw ernstig gewond.

Volgens de politie reed een 42-jarige vrouw met haar camper op vrijdag om 20:35 uur op de rechterrijstrook van de A6 in de richting van Neurenberg. Ze was op reis met een vriendin. Deze sliep tijdens het rijden in de achterkant van de camper in bed.

Rond Neuenstein kwam het door verkeer naar een opstuwing. Toen de bestuurster het einde van de file merkte, wilde volgens de politie ze veranderen naar de middelste rijbaan sturen. Ze kreeg een schok, probeerde het voertuig weer onder controle te krijgen en wilde toen twee vrachtwagens op de rechterbaan via de rechterkant vermijden.

Camper verscheurd
Ze sloeg haar linkerkant van de auto tegen de achterkant van een oplegger, meldt de politie. Vanwege de botsing met de oplegger was de camper letterlijk uit elkaar gescheurd en kwam hij tot stilstand in de kademuur rechts van de rijbaan.

De 48-jarige inzittende raakte zwaar gewond bij het ongeval. De bestuurster liep lichte verwondingen op. Terwijl het gas ontsnapte uit de meegevoerde gasflessen, werd de brandweer voor ondersteuning naar de plaats van het ongeval geroepen. De brandweer was in actie met in totaal 37 man. De A6 moest tijdelijk worden gesloten.