Prominenten boycotten de Twan Huys Late Night Show

De Nederlandse journalist, televisiepresentator Twan Huys heeft zich de woede van bekend Nederland op zijn hals gehaald.

Deze bekende journalist wiens inkomsten via zijn nieuwe rol in de TV-show zo rond de 5 ton per jaar wordt geschat, presteerde het om honend te lachen op de misselijkmakende reactie van zijn gast, Tommy Wierenga.

Tommy Wieringa was dinsdag op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Maastricht om te spreken over “de grens”, of en zo ja, waar, deze moet worden getrokken.

Dat was het thema van de bijeenkomst, waar het ging over bedreigingen aan het adres van bestuurders. Toen gespreksleider Twan Huys de aanslag op De Telegraaf ter sprake bracht, reageerde Wieringa met: “Nou dat werd tijd”, wat tot gelach in de zaal leidde.

Pas achteraf, nadat vele nieuwsbladen over zijn verfoeilijk optreden hadden bericht, wilde Huys zwakjes zijn spijt betuigen, maar gelukkig voor persvrijheidslievend Nederland is daarmee de zaak nog niet van de baan.

In tegenstelling tot Huys, heeft Wieringa geen spijt: “Iedereen in de zaal begreep dat het een grap was”, zei hij woensdag. “De Telegraaf is niet mijn krant, maar ik dacht dat ze daar wel tegen een stootje konden. Het was een aanslag op een deur. Het is wat anders als mensen gewond waren geraakt.”

Meerdere Nederlandse prominenten zeggen nu hun afspraken met de Late Night Show af, onder hen de wereldberoemde dirigent Jaap van Sweden, met wie een in september aanstaande een optreden was afgesproken.

Een week geleden werd de redactie van het weekblad Panorama bestookt met een bazooka raket.

De Nederlandse journalistiek komt hiermee steeds meer onder vuur te liggen. Een aantal misdaadverslaggevers duiden de Mocro maffia als bron van deze aanslagen aan.