Engelse toeriste van 17 verkracht in Albufeira

Een Engels toeriste, 17, verklaart verkracht te zijn door een 23 jarige landgenoot.  Het incident vond plaats in de vroege uren van maandag op dinsdag in Albufeira, Algarve

Volgens de politie vond het misdrijf plaats, in de Rua José Fontana , in de buurt van de Avenida Sá Carneiro (ook bekend als de straat van deOura bars). De twee Engelsen zaten in dezelfde groep, welke in een bar zat.

Ze gingen samen weg, naar de straat, toen de jonge engelsman probeerde het meisje met zich mee te krijgen. Zij verzette zich, maar het lukte hem op de openbare weg seks met haar te hebben.

De Engelse dader, die nogal dronken bleek te zijn, zei later dat tegen de autoriteiten dat het meisje zich niet had verzet.

De GNR ontving de waarschuwing om 04:44 uur. Een parate patrouille ging meteen naar de gemelde locatie en zag de jongen, maar deze rende weg.

Hij werd achtervolgd en uiteindelijk gevangen door de leden van de Openbare Orde Groep van de Interventie van de GNR – dat is een eenheid die het veiligheidsapparaat in de regio, die tijdens de zomer extra is versterkt.

Bij de achtervolging raakte een van de militairen gewond toen hij over een hek sprong.

Toen hij gevat werd, probeerde de Engelsman nog steeds weerstand te bieden, waarbij nog een lid van de GNR werd verwond.