Portugees tankt weer goedkoper in Spanje

De “armada” voertuigen met het portugese kenteken veroorzaakt weer files bij de spaanse benzinestations. Na een aantal jaren afwezigheid omdat de brandstofprijzen niet al te groot waren, is het voor de portugees weer de moeite waard om de tank in Spanje te vullen.

Grote prijsverschillen
De verschillen tussen de Portugese benzine, maar liefst 40 cent per liter en de diesel, met 25 cent prijsverschil, maakt het voor de Portugees, die niet te ver van de grens woont, aantrekkelijk om net even over de grens in Spanje te tanken + natuurlijk het reservetankje te vullen.

Ook gasflessen goedkoper
Portugal en Spanje gebruiken hetzelfde sluitsysteem bovenop de gasflessen voor huishoudelijk gebruik. Daardoor is het ook voordelig om gelijk even de lege gasfles over de grens te ruilen voor een volle, waarbij het prijsverschil meer dan 10 euro is.