G.N.R. ontfermt zich over kind van Franse toerist

Een 70-jarige Franse toerist die al bijna 2 maanden op vakantie is in de Serra da Estrela, probeert zijn 11-jarige dochter, die door de GNR werd meegenomen, terug te krijgen.

Willy Müller kampeert sinds november 2017 met het jonge meisje op de camping Parque do Pião in Covilha, toen hij in de nacht van 18 maart bezoek kreeg van de Guarda Nacional Republicana. De GNR bezocht de kampeerder na een klacht over gebrekkige omstandigheden in en rond de camper.

 

“Ze omsingelden de camper en vertelden mijn dochter te willen zien. Zelfs zonder een bevel aan mij te laten zien, namen zij mijn dochter mee, onder het voorwendsel dat er een beoordeling moest worden gemaakt, drie dagen lang wist ik niet waar mijn dochter was,” vertelt Müller.

Inmiddels is het bekend dat in het belang van de minderjarige, op bevel van het portugese Openbaar Ministerie, het ouderlijk toezicht is ontnomen en het kind is tijdelijk is ondergebracht in de Casa do Menino Jesus. Dit kindertehuis is er voor probleemkinderen en kinderen die hulp nodig hebben en bevindt zich in Covilha.