Na in België ook werknemers van Lidl Portugal in staking

Na België, waar alle Lidl supermarkten door een staking zijn gesloten, zijn ook de werknemers van de Lidl-supermarktketen in Portugal in staking gegaan. Deze zondag is de eerste dag  van twee dagen staking. De werknemers  wachten nog op een antwoord op gestelde organisatorische zaken en eisen een verbetering van de CAO.

De staking, die vandaag om middernacht begon en tot middernacht op maandag 30 april duurt, wordt gehouden door alle werknemers uit de winkels en magazijnen in Portugal van de Duitse multinational.

Isabel Camarinha, van de CESP – Unie van handel, kantoren en dienstenwerkers van Portugal, legde aan het portugese nieuwsagentschap Lusa uit dat “het doel van de Lidl-arbeidersstaking is om van het bedrijf antwoord te eisen op de vragen die bij een eerdere bijeenkomst met de onderneming al zijn gesteld.

De portugese vakbond wees ook op de “kwestie van de collectieve arbeidsovereenkomst (CCT), die van kracht is voor alle distributiebedrijven.”

Isabel Camarinha wees op de noodzaak van een “loonsverhoging”, ook “het einde van de lage uren werkweek” voor veel deeltijdwerkers, die volgens de vakbondsafgevaardigde “een halve baan en daardoor ook maar een half salaris hebben” en verschillende onderwerpen rondom de arbeidsomstandigheden, waarop het bedrijf nog geen antwoorden heeft gegeven.