Brand op het spaanse Tenerife nog niet onder controle

De op zondag, 8 april, begonnen brand op het Canarische eiland Tenerife heeft al 220 hectare dennenbos en struikgewas aangetast.

De Cabildo van Tenerife heeft maandag ongeveer 120 mensen gemobiliseerd, om de bosbrand onder controle te krijgen. De brand begon in het Lunar Landschap in de gemeente Granadilla.

Bij de brandbestrijding zijn 54 mensen van de technische brigade en milieu-agenten ingezet, waaraan nog eens 45 leden van de UME, de Militaire Emergency Unit, leden van de Guardia Civil en de lokale politie Granadilla zijn toegevoegd.

Carlos Alonso, de Cabildo, wees op de moeilijkheden van de werken van uitsterven “voor de orografie en de windomstandigheden, die het niet mogelijk hebben gemaakt om het vuur binnen een dag te beheersen, we werken intensief en we volgen natuurlijk hoe de situatie evolueert”.

Er is bij het ministerie van Milieu inmiddels een verzoek ingediend voor de inzet van twee watervliegtuigen, maar we zullen zien of deze aan het einde van vandaag nog nodig zijn. Het behandelen van het verzoek om blusvliegtuigen duurt 24 uur.