Toeristen in Portugal stoppen even niet in Villa Velha de Ródão

In Vila Velha de Ródão staat het toerisme oog in oog met de van vervuiling in de rivier de Taag. Dit door de afvoer van het regenwater met daarin de asresten van de hevige bosbranden in die omgeving in de tweede helft van 2017.

Lokale ondernemers houden er wel de moed in en zetten extra in op het bevorderen van het toerisme voor dit kleine plaatsje in het district Castelo Branco. Het instappen op een rondvaartboot is in 2018 iets minder aantrekkelijk, het in 2019 zijn dat de oevers tot in de verten weer helemaal groen zullen zijn.

Geen zwarte oevers meer
De oevers van de Taag die door brand zijn beschadigd worden door de vele regens van de afgelopen maanden flink schoongespoeld en de ervaring is dat het groen daarna weer snel op kan komen. Momenteel zijn de uitgestrekte oevers met schitterende panorama’s niet meer inktzwart, maar enigszins bruin en door de overheid wordt hard gewerkt aan het weghalen van de verbrande bomen. “Door de regens komt er het effect dat het groen wel weer snel op komt, maar een paar maanden is daarvoor wel nodig,” aldus een woordvoerster van het turismo uit dit plaatsje.

Kamperen op het water
“Vila Portuguesa” is een van die ondernemers die inzet op een groeiend aantal toeristen, zij kocht onlangs een nieuwe boot en daarmee wordt het kamperen in drijvende tenten aangeboden. Daarnaast exploiteert dit bedrijf een klein hotel, verhuurt peddel-surfboarden en de genoemde rondvaartboten.

 

 

 

 

bron: Lusa