Frankrijk slaat weer elk record aan overnachtingen

Met 429 miljoen overnachtingen haalde Frankrijk een nieuw record, ten opzichte van het jaar 2016 betekent dit een stijging van 5,6%, aldus het Franse Instituut van Statistieken, vergelijkbaar met het Nederlandse CBS.

De beroepsmatige toeristische accommodaties, waaronder campings en hotels hebben meer dan 23 miljoen meer overnachtingen geregistreerd dan in 2016. Volgens het instituut is daarmee “een record bereikt wat ruim boven de registraties gaat van tussen de jaren 2011 en 2016″. Bij de genoemde accommodaties is sprake van een stijging van 400 naar 412 miljoen overnachtingen”, aldus de bekendmaking.

Dit is de eerste officiële overzicht over de toeristische bezoeken aan Frankrijk voor 2017. De franse regering had eerder al het “recordjaar” uitgeroepen, waarbij het aantal buitenlandse bezoekers werd geraamd op 89 miljoen, maar zonder dat daarbij het aantal overnachtingen al kon worden genoemd.