Portugese fiscus helpt politie bij identificatie grondeigenaren

De Nationale Vereniging van Portugese Gemeenten, de Belastingdienst en de GNR, ondertekenen vandaag, in Coimbra, een samenwerkingsovereenkomst, die de gemeenten in staat zal stellen te weten wie de eigenaar is van de grond die niet binnen de wettelijke termijn is schoongemaakt.

De Republikeinse Nationale Garde en de gemeenten hebben toegang tot informatie van de Belastingdienst over de kadastrale gegevens.

Bossen beschermen
De informatie, door het ministerie van Binnenlandse Zaken die donderdag is verzonden, “zal dienen om de eigenaars of eigenaren van onroerend goed te identificeren en hen te informeren. Met name om te voldoen aan de nationale strategie om het bos te verdedigen tegen brand en, in een bredere context, voor een veel effectievere interventie op het gebied van ruimtelijke ordening, plattelandsontwikkeling en civiele bescherming.”

De GNR begon op 2 april met een maanden durende grootschalige actie met inspectie op de voor de grondeigenaren verplichte schoonmaak, en is naast andere acties, verantwoordelijk voor de coördinatie van de inspectie, op het gehele continentale grondgebied binnen het toepassingsgebied van het Forest Fire Protection System, verduidelijkt de notitie.