Voorkom Legionella: Vergeet niet om het waterreservoir schoon te maken

Nu het vakantieseizoen begint, is het erg belangrijk om het reservoir met het drinkwater grondig te reinigen. Een eenvoudige, snelle en hygiënische methode voor het desinfecteren van de tank is het gebruik van “Certibox” (een Duits product voor het desinfecteren van tanks en pijpen) of andere soortgelijke preparaten die op de markt zijn.

Bacteriën en algen hopen zich op, vooral als het water stilstaat in de tank, de pomp en de leidingen, vooral op warme of slecht geventileerde plaatsen. De legionella ligt hier op de loer.

De “biofilm” die zich ophoopt in de tank en leidingen is een broedplaats voor bacteriën. Als de watertank niet wordt behandeld, hoeft schoon water niet noodzakelijk een garantie voor hygiëne te zijn, omdat bacteriën en andere ziekteverwekkende stoffen met het blote oog onzichtbaar zijn.

Dus het juiste gebruik van de producten is een vereiste en een “must” bij het schoonmaken van het watertoevoersysteem.