Camperaars schieten door misplaatst gedrag in eigen voet

Een lezer van Camperaarskrant stuurde deze foto in, met zijn mening dat camperaars hier zich wel in de eigen voet hebben geschoten.

De foto is gemaakt aan een strand in Portugal, het was een door de gemeente geplaatst verkeersbord met de aanduiding dat doorgang voor campers verboden is.

Menig camperaars heeft blijkbaar een eigen methode van het respecteren van regels in het gastland en past deze hier met een lik blauwe verf toe. Volgens onze tipgever heeft dit de aanwezige camperaars niet geholpen. Menig portugees mocht weg met een bekeuring van 200 euro en een aantal buitenlanders hadden het geluk doordat zij door de politie direct weg zijn gestuurd.

Het wildkamperen is in het algemeen in Portugal nergens toegestaan. Hierin verschilt dit land niets ten opzichte van België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en de meeste “autonomo’s” van Spanje. De geldboete variëert in Portugal van 150 euro tot 200 euro en kan per persoon worden opgelegd. In Spanje gelden boetes die op kunnen lopen tot 650 euro, in Nederland is de boete 140 euro.