Geslaagd rapport voor de WiFi router

In de zuidelijke Europese landen is het een beetje minder gesteld als het gaat om de routers die door de internetleveranciers beschikbaar worden gesteld.

Daarom is het wel handig om van een Nederlandse eigenaar van een camping in Portugal een beoordelingsrapport over diverse routers te ontvangen. Wij noemen hier alleen de winnaar van die test.

Enkele hoogtepunten over de winnaar van de test:
De Fritsbox 4040 beschikt over veel functies waar geen andere routerfabrikant mee kan konkurreren. Een snelle 3.0 USB-poort die de media eenvoudig in het netwerk verdeeld. Een overzichtelijke webinterface. Alle poorten zijn op Gigabit ingesteld.

Test conclusie:
“De resultaten van de WiFi Fritsbox zijn hoog genoeg om het maximale uit zowat elk type internetverbinding op de markt te halen. Het signaal is duidelijk krachtig en raakt ver, zelfs door dikke muren. De eigenaar van de camping in zuid-Portugal wil dit beamen: “wij hebben een veel beter bereik nu met de FritsBox dan voorheen met de verschillende andere routers is uitgeprobeerd.”

Vergeleken met de rest scoort de 2,4 GHz-band niet zo goed op vlak van pure snelheid, maar het bereik is wél weer uitstekend met de beste resultaten van allemaal in de test. Al die elementen bij elkaar zorgen ervoor dat als je een hele goede router wilt met een aantrekkelijk prijskaartje, dan neem je gerust de FritsBox. Deze worden ook uit Nederland naar de campings toegestuurd.

Onze lezer van Camperaarskrant nam de moeite om ook nog een samenvatting te geven:
Gigabit router voor achter een DSL-, kabel- en glasvezelverbinding
Snel Wifi. WiFi AC met snelheden tot 866 Mbit/s
Uitbreidbaar met extra apparatuur (repeaters, powerline, etc.)

De repeaters zijn voor een camping met een beetje oppervlakte en verschillende hoogten wel heel erg handig als de eigenaar de gasten “ter plekke” internet aan wil bieden, vooral in de winterperiode. Andere campingeigenaars zien hun camping wel weer liever als een originele camping dan een internetcafé-achtig gebeuren in de mooiste natuur van Europa.

Opgemerkt door de redactie. Bij verschillende vergelijkingen komt de Fritsbox uit Nederland goedkoper in huis dan dat je deze bij een leverancier in Portugal koopt. Wel jammer, die prijsverschillen, terwijl het ook aan de informatie vanuit de Portugese leveranciers wel wat schort.

Maar we weten het, veel aansluitingen in het schitterende vakantieland moeten het nog doen met DSL-verbindingen van rond de 600 Kbps, terwijl men aan MEO wél een contract betaalt voor 12 Mega. Maar die krijg je gewoon niet.