Fransen zijn goed voor meer dan een vijfde van in Portugal verkochte huizen

Volgens het Bureau Onderzoek van de gegevens van de Vereniging van Professionals en Vastgoed Bedrijven in Portugal (APEMIP), “staan de Fransen met 29% in de top die investeren in het land, maar ook de Braziliaanse investering is meer dan voorheen gegroeid en vertegenwoordigt nu al ongeveer 19% van de aankoop van huizen door buitenlanders in Portugal.”

Lissabon, Porto en Algarve zijn de meest gewilde regio’s in Portugal

50 Verschillende nationaliteiten
De ranglijst van de belangrijkste investeerders wordt gevolgd door de Engelsen (11%), de Chinezen (9%) en Angolanen (7,5%), waarmee het totaal van 50 verschillende nationaliteiten dat zich in 2017 in Portugal huisvestte, werd bereikt.

In termen van typologieën worden de T2 en de T3 het meest gekocht door buitenlanders, met name Lissabon, Porto en Algarve als de regio’s die het meest worden gezocht door internationale investeerders.

Verplaatsing naar het binnenland
Toch is de president van APEMIP, van mening dat deze vraag zich in 2018 naar andere regio’s van het land zal gaan verspreiden, omdat “er steeds meer investeerders geïnteresseerd zijn in het inzetten van hun kapitaal voor het kopen van een huis op plaatsen buiten de gebruikelijke routes.”