Huiszoeking bij opvolger Dijsselbloem wordt in Portugal ontkent

Nederlandstalige media berichtten gisteren en vandaag over het gegeven dat de huiszoeking door de Portugese Justitiële Politie, een soort nationale recherche, bij het Ministerie van Financiën ook de kantoorruimte van de Minister van Financiën en opvolger van Jeroen Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroep betrof.

Portugese media berichten vandaag dat de huiszoeking wel het Ministerie van Financiën betreft, maar niet de kantoorruimte van deze portugese minister.

Toch bericht de Portugese krant SOL vabdaag dat de Minister onder verdenking staat van het gebruik van zijn functie voor het beïnvloeden van derden. Het betreft een vrijstelling van onroerend goed belasting (IMI), een onderwerp waarbij in Portugal bij de speciale groep rijken der rijken vaak toch ook wel honderden miljoenen euro’s gemoeid kunnen zijn.

De Polícia Judiciária gaat volgens de berichten in Portugal dus een gebouw binnen om huiszoeking te doen, dat is het Ministerie van Financiën en daarbij slaan zij bepaalde ruimten in datzelfde gebouw over, omdat dat het kantoor is van de Minister van Financiën.

In deze zoveelste corruptiezaak die het land elke week wel weer telt wordt tot de betrokkenen ook Luís Filipe Vieira, de voorzitter (Presidente) van de voetbalclub Benfica, genoemd.