Einde ondersteuning voor Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy J3 2016

De Nederlandse Consumentenbond adviseert om geen toestellen van Samsung te kopen van de modellen Galaxy S7, Galaxy S7 Edge of Galaxy J3 2016, omdat per maart geen ondersteuning meer wordt gegeven.

De software zal daardoor snel verouderen en de toestellen worden evenredig ook veel minder veilig.

“Absurd” is de mening van de Consumentenbond. Volgens directeur Bart Combée zal Samsung de ondersteuning binnen 2 jaar na lancering van deze modellen al beëindigen, “terwijl de toestellen vaak veel langer op de markt zullen blijven.”

Kritiek op Telefoonwinkels
Ook de telefoonwinkels en de telecomaanbieders ontkomen niet aan kritiek van Nederlands grootste consumentenorganiatie. Want die blijven de toestellen met abonnement verkopen, een contract van 2 jaar is meestal het geval, terwijl na 3 maanden de ondersteuning al weg zal vallen.

Er zijn smartphones die wel een langere update ontvangen, zoals met de 3 jaar garantie van Google op veiligheidsupdates van de Pixel-smartphones. De meeste andere fabrikanten infomeren de gebruikers amper en geven ook amper informatie over de ondersteuning..