Nederlands paar in camper overvallen

Een echtpaar uit het Nederlandse Limburg is “wild kamperend” op een parkeerplaats in Frankrijk overvallen.

Een Schinvelds echtpaar is op een parkeerplaats langs een snelweg in Frankrijk bedwelmd en overvallen.

Ze waren in de nacht van vrijdag op zaterdag op weg naar hun vakantiebestemming en meenden dat het voor “die ene nacht” niet nodig was om een beschermde overnachtingsplaats te nemen. Een camping bevond zich vlakbij de plaats van de overval.

Narcose gas
De man en vrouw lagen in hun camper te slapen toen zij door de overvaller(s) een gas werden bedwelmd. Vervolgens is het slot van de camper opengebroken en werd o.a. een koffer meegenomen. De man en vrouw hebben aangifte gedaan bij de Franse politie, waarna hebben zij, weliswaar met minder bezittingen, hun reis kunnen vervolgen. Het is algemeen bekend dat bij berovingen van een camper, maar ook tijdens treinreizen, gebruik wordt gemaakt van een als narcose werkend gas.

Waarschuwing Politie, ANWB, ADAC
De Franse politie waarschuwt de toeristen opnieuw voor vergelijkbare nachtelijke berovingen die in het algemeen plaatsvinden op onbewaakte parkeerplaatsen op routes naar de Middellandse Zee. Maar ook elders in land.

Nederlandse en Duitse toeristenorganisaties, zoals de ANWB met 4,3 miljoen leden en de ADAC met meer dan 19,6 miljoen leden, waarschuwen de leden al vele jaren om niet op onbewaakte parkeerplaatsen te overnachten.

Een woordvoerder: “Vroeger was er het advies bij om te overnachten op een parkeerplaats, zoals een Raststatte, tussen de Nederlandse en Duitse vrachtwagens in. Die stoere jongens van vrachtwagenchauffeurs werkten toen prefentief op het boevengilde.

Maar ook de cultuur op de vrachtwagenparkeerplaatsen is volledig veranderd, zodat je daar ook maar beter niet kunt staan. “Het veiligst is en blijft het om te overnachten op een bewaakte camping, vrijwel elke camping ontvangt ook de campers en met het kamperen op een camping draag je ook nog een steentje bij aan de lokale economie”, aldus de zegsman.