15% meer toeristen naar Nederland

De betere bereikbaarheid van de Nederlandse steden en daarmee toeristische bezienswaardigheden is een van de voornaamste reden voor de groei van het buitenlands toerisme naar Nederland. Vooral het dichte- en efficiënte netwerk van de Nederlandse spoorwegen draagt bij aan het comfortabele gevoel bij de buitenlandse toerist.

Meer dan 40% van de toeristen geeft aan mede om deze reden in en rond de Nederlandse hoofdstad Amsterdam te verblijven, zij kunnen daar vanuit gemakkelijk de vele leuke locaties in het land ontdekken.

Een andere belangrijke reden is dat er in Nederland minder aanslagen plaatsvinden en de veiligheid hoger wordt ingeschat.

Kinderdijk nabij Rotterdam is met het unieke molencomplex, een UNESCO Werelderfgoed, een van de andere grotere trekpleisters die door de toeristen graag wordt bezocht.

Waar in 2016 het toerisme wereldwijd met 3,9% is gegroeid, is deze groei binnen de Europese Unie een 0,0%, waarbij Nederland met 6 miljoen bezoekers en een percentage van 5,5% duidelijk bovenuit steekt.

Naar verwacht zal de groei in het jaar 2017 wel eens op 15% uit kunnen komen, een belangrijk deel van de groei wordt bepaald door de toename van vooral toeristen uit de Aziatische landen.