#METOO is ook in Portugal gearriveerd

Het duurde even, maar nu is de hashtag Metoo uiteindelijk ook in Portugal aangekomen, en hoe.

De in de Balkan landen werkende Amerikaanse journaliste, Lily Lynch twitterde vandaag de informatie dat de Portugese ex-staatssecretaris voor europese zaken, ten tijde van de regering van Passos Coelho, een foto van zijn geslachtsdeel aan haar had toegestuurd.

Dit was voor haar aanleiding om deze Bruno Maçães op haar twitteraccount te blokkeren.  Om het daarbij te laten, maar “aansluitend stuurde hij ook nog een emailbericht met de raag waarom ik hem blokkeerde,” aldus de journaliste. “Ik vind hem een echte klootzak, oh man, er zijn er zoveel.”

Nu kijken of en hoe de Portugese justitiemolen gaat draaien, als die al aan het draaien wordt gezet. In Portugal is het de PJ, Polícia Judiciária die, met zoveel berichten in ook de Portugese media, uit eigen beweging in actie kan komen.

Vandaag werd ook bekend dat de omstreden filmproducent Harvey Weinstein een lijst heeft aangelegd met de gegevens van 91 prominenten uit de showbizz. Die lijst heeft hij omdat zij over zijn misbruikpraktijken uit de school kunnen klappen. De britse krant, The Guardian, publiceert de lijst in handen te hebben.