Elektrische Kever en Volkswagenbusje

De Duitse autofabrikant Volkswagen wil met de Beetle én het oorspronkelijke Kevermodel de klant op een emotionele wijze naar binnen halen om elektrisch te gaan rijden.

Het is vooral de nostalgie die de fabriek wil gebruiken om deze auto’s voor de klant het meest aantrekkelijk te maken. Als er aan nostalgische gevoelens wordt gedacht, dan denkt men op de eerste plaats natuurlijk aan de Kever en direkt op de tweede plaats het oorspronkelijke model in roodbakvorm, het Volkswagenbusje.

In Detroit is de Volkswagen ID Buzz gepresenteerd, terwijl binnen afzienbare tijd ook een kevermodel, wat nog dateert uit het jaar 1939, zal volgen.

Beide elektrische auto’s zijn ontwikkeld aan de hand van het nieuwe technologische platform, de MEB – Modular Electrification Toolkit, waarbij gebruik kan worden gemaakt van een enorme veelzijdigheid aan configuraties.

De elektrische Volkwagen-Kever zal met een achterwielaandrijving worden uitgevoerd, wat nog eens een extra puntje van aandacht is om de auto des te meer aantrekkelijk te maken.