Porto wordt Nummer 3 voor Ryanair

Tijdens Websummit, welk tot aanstaande donderdag in de Altice Arena in Lissabon plaatsvindt, maakte de low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair bekend dat in 2018, na de luchthavens Fiumicini bij Rome en Bergamo bij Milaan, Porto de luchthavenkeuze nummer 3 is voor haar europees netwerk zal zijn.

Kenny Jacobs, de marketingchef van de onderneming biedt Porto mogelijkheden tot 20 efficiënte verbindingen en kan de passagier, doordat de maatschappij efficiënter kan gaan werken, een betere service worden verleend. “Geografisch gezien ligt de portugese stad enorm gunstig binnen het netwerk van de vliegverbindingen met veel europese luchthavens en zelfs die op de Azoren”.

“De luchthaven Sá Carneiro biedt ons alle mogelijkheden om het de klant gemakkelijker te maken bij het inchecken van de bagage om deze op de uiteindelijke eindbestemming ook weer accuraat in ontvangst te kunnen nemen”, aldus Jacobs. Hij vervolgt dat: “het mogelijk wordt om de bagage eenvoudig op een centrale plaats in de vertrekhal af te geven en vervolgens met alleen de handbagage in te checken, wat de klant veel moeite gaat besparen, terwijl Ryanair op deze manier de bagage veel gemakkelijker af kan handelen”.

Aan de Technologische Websummit, die in 2010 in Ierland startte en in 2016 naar Lissabon verhuisde, nemen 2.500 journalisten, 1.400 potentiële investeerders en 2.000 startups uit 170 landen deel. Met de virtuele deelnemers er bij zijn 59.115 mensen uit deze landen bij deze Summit betrokkenen.