Spaanse regio gaat over tot handhaving van Camperverbod

De nieuwssite Spanje Vandaag maakte bekend dat het in de autonomia Múrcia – aan de zuid-oostkant van Spanje – afgelopen is het met wildkamperen.

Op de bij veel camperaars bekende locaties om te overwinteren, in Águilas en Torrevieja, zijn duidelijke verbodsborden geplaatst.

Volgens de borden kan een kleine overtreding al een bekeuring van 1.000 € opleveren. De regio handhaaft de wet van 8 maart 1985, waarbinnen een verbod geldt om binnen een straal van 5 kilometer vanaf campings te kamperen, maar dat verbod geldt ook voor alle openbare ruimte, op drukbevolkte plaatsen en in de parken.

Ook langs de openbare weg en binnen een afstand van 100 meter van het strand mag niet worden gekampeerd.

Het blijken vooral de inwoners van de beide genoemde plaatsen te zijn die bij de gemeente hun bezwaren hebben geuit tegen de vele tientallen eigenaren van Zweedse- Engelse- Duitse- en Nederlandse campers die – ook naar de lokale bevolking toe – steeds brutaler lijken te zijn geworden en nu bijvoorbeeld in Torrevieja  zo ongeveer de hele Punta del Salaret klif in hadden genomen.

De lokale media doet al enige tijd melding, van uitingen door de bevolking, dat het vooral de buitenlandse camperaars zijn die op kosten van de lokale bevolking alleen maar een gratis verblijf willen realiseren.

 

 

 

Bron: Spanje Vandaag