Spaanse campereigenaar biedt camper via Airbnb aan en wordt vervolgd

De gemeentepolitie, Policía Municipal, van het noord-spaanse San Sebastián heeft – in opdracht van de gemeente die er op attent was gemaakt – de eigenaar van de camper geïdentificeerd, die zijn kampeerwagen via Airbnb als overnachtingsruimte heeft aangeboden.

De eigenaar bood de stilstaande wagen online aan als een prettige en minimalistische ruimte, tegen een vergoeding van 20 euro voor 1 persoon, 35 euro voor 2 personen en 45 euro als er 3 personen via Airbnb de ruimte zouden huren. In de verdere omschrijving stond dat het verblijf zich in een rustige zone van de spaanse stad bevond, op slechts 20 minuten vanaf het centrum, nabij de snelweg AP-8.

De burgemeester van de stad, Eneko Goia: “Het is wettelijk verboden om te kamperen, tenten of voertuigen te installeren met het doel om te verblijven op openbaar- en privéterrein, als daarvoor geen vergunning is afgegeven”.

Naar aanleiding van de advertentie en het onderzoek van de lokale politie, wordt de eigenaar door de gemeente bij Justitie aangegeven als uitvoerder van een illegale economische activiteit.

De “municipales” hebben ook de personen die bij de controle in de camper verbleven beboet wegens het kamperen zonder vergunning. De hiervoor door Justitie nog op te leggen sanctie ligt tussen € 50 en € 200 per persoon.

Eneko Goia benadrukt dat het niet in het belang is van de stad om dit soort van aktiviteiten toe te staan, waarbij ook nog eens gebruik gemaakt van het goede vertrouwen. “Gezien de aard van dit soort illegale activiteiten is het voor ons duidelijk dat het onze plicht is om te handelen tegen het clandestien verhuren en ook tegen het illegaal kamperen”, concludeert de burgemeester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *