Met de camper naar Griekenland blijft oppassen

De voorzieningen voor campers op de Griekse eilanden zijn beperkt, terwijl de toltarieven voor een camper hoger liggen dan het al dubbele tarief voor de luxe wagen met een caravan er achter.

De bekende reiziger met camper naar Griekenland weet dat je veel brandstof en tol kunt besparen door vanaf ondermeer het Italiaanse Ancona de veerboot te nemen. Natuurlijk is datt niet super goedkoop, maar het tanken en de tol zijn dat natuurlijk ook niet.

De camperaar die naar de Griekse eilanden wil moet wel rekening blijven houden met enige overlast door de situatie rond van vele tienduizenden bootvluchtelingen die vanaf de eilanden nog niet door konden reizen.

De meeste vluchtingen zijn aangekomen op de eilanden in de Egeïsche zee, zoals Samos, Kos, Chios, Leros, Kos, Rhodos en Lesbos. Slechts een klein aantal arriveerde op Nisirosals en Tilos. Maar er zijn nog veel meer eilanden, wat dat betreft is Griekenland een eldorado voor de eilandhopper, zoals de Sporado eilanden en daar zijn in het algemeen geen vluchtelingen aangeland.

Inmiddels worden op de eilanden waar wel veel vluchtelingen verblijven, gezorgd dat zij min of meer wat verder worden gehouden van de meest toeristische plekjes van de eilanden, daarmee is de overlast wel enorm beperkt.

 

 

 

Mail uw nieuwstip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *