NKC zet nieuw buitengerechtelijk drukmiddel in

Het lijkt er op dat het de Nederlandse Kampeerauto Club, NKC, blijkbaar niet ver genoeg gaat met het in willen zetten van een te publiceren zwarte lijst binnen het raamwerk van slechts enkele tientallen camperbedrijven. Die van verkopers van campers tot de toeleveranciers. Deze bedrijven zijn publiekelijk bedreigd met de voorgenomen zwarte lijst als zij de wensen van de klagende camperaars niet volledig tegemoet komen.

Blijkbaar is het doel van de NKC dat deze bedrijven zonder enig oprecht gemeend weerwoord naar de pijpen gaan dansen van de klagende camperaars.

Dat is op zich bijzonder, want bij de klachtenlijsten lees je ook die van een camperaar die hevig klaagt over zijn leverancier waar hij inmiddels de 3e auto heeft gekocht en vanaf het eerste moment was het één groot klachtenpatroon bij die leverancier. Daar vraag je je toch wel even iets bij af. De klager had immers meerdere mogelijkheden om eens een camper van een ander merk te kopen.

Het heeft er alle schijn van dat dit al bekend gemaakte voornemen van de NKC, er eentje is waarbij de initiatiefnemer maling heeft aan de normale, fatsoenlijk te noemen rechtsgang die je in Nederland behoort te kennen en waarvan je zou willen verwachten dat die wordt gevolgd.

Heeft een afnemer van een produkt of dienst een klacht en wordt deze door de leverancier of dienstverlener niet behoorlijk afgewikkeld, dan staat het je binnen Nederland vrij om de gezond in elkaar stekende rechtsgang te volgen.

Heb je een rechtsbijstandverzekering, bijvoorbeeld via de NKC, lopen, dan kun je daar vrijwel altijd gratis een beroep op doen en gaat de deur naar de rechtbank helemaal gratis voor je open. Elke rechtsbijstandverzekering heeft een duidelijke geschillenregeling waar je ook nog een beroep op kunt doen om het maximale uit je rechte te halen.

Heb je een spoedeisend belang, staat bijvoorbeeld je lang geplande camperreis voor de deur, dan zal de rechtsbijstandverzekeraar je zelfs assisteren binnen de rechtsgang van een kort geding. Dat recht heb je gewoon, want daarvoor betaal je een premie.

Dat je bij de NKC ook nog recht hebt op buitengerechtelijke akties, dat was eerder door deze miljoenen organisatie niet eerder gepubliceerd, maar nu blijkt dat het wel mogelijk is om met de direkteur Stan Stolwerk voorop, tot een aktie over te gaan waarvoor je normaal gesproken wel naar de rechter wilt om daar een uitspraak te krijgen waarmee je recht wordt gedaan.

Samen met de zich benadeeld menende lid van de NKC dumpte de NKC een automotor van het merk Ford voor de receptie van het hoofdkantoor van Ford Nederland. Camera’s er bij, dat was van te voren natuurlijk afgesproken en zo werd een begin gemaakt met het chantagemiddel van de publiciteit.

Morgen, 14 oktober, wordt een registratie van het een en ander bij, natuurlijk, oud Vara’s KASSA uitgezonden.

Het is de NKC gelukt, zo komen weer eens op televisie, maar of hiervan geen bepaalde vorm van vreemde smaak achter zal blijven, dat is bijna geen open vraag meer.

Het gaat de NKC helaas vrijwel niets meer te ver om in de aandacht te blijven komen en zij schuwt, dankzij een groot leger van vrijwilligers, met haar meer dan 7 miljoen euro aan inkomsten, vrijwel geen oneigenlijk aangewend middel meer om in de belangstelling van de vaak wel eens ook agressieve camperaars te blijven.

Op deze manier gaat het niet lang meer duren en er staat iemand op die dezelfde diensten op een veel meer sympathieke manier aan wil gaan bieden en dan is het gepiept met de groei van de Nederlandse Kampeerauto Club.

En dat is precies iets wat gewoon jammer zou zijn.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *