NKC komt met zwarte lijst

De Nederlandse Kampeerauto Club, NKC, heeft aangekondigd dat zij het voornemen heeft om met een zwarte lijst te komen.

Dat zal deze organisatie doen als blijkt dat er meer camperbedrijven, zoals verkopers van campers en ook de toeleveranciers van camperartikelen, zich naar beoordeling van de NKC te buiten gaan op een manier die een camperaar niet bevalt.

Op de voor Nederland unieke zwarte lijst zullen dan camper-service-bedrijven worden geplaatst, waarvan de leden aan de NKC melden dat zij zich “geïntimideerd” menen te voelen omdat zij een negatieve recensie over een dergelijk bedrijf hebben geplaatst.

De NKC heeft op haar website heel prominent een Meldpunt geplaatst, daar kunnen de leden “uiterst vertrouwelijk” een camper(service)bedrijf aanmelden.

De oorzaak van het opmerkelijke voornemen is te vinden in de recente publikatie door de NKC van een camperbedrijvengids, met daar de oproep aan de NKC-leden om reviews over die bedrijven te plaatsen.

Om als camperbedrijf in aanmerking te komen voor een vermelding op de zwarte lijst is het niet noodzakelijk om een review op de NKC-website te plaatsen, danwel daarop een kontakt te hebben gehad met het camperbedrijf. Ook vermeldingen elders op het internet, NKC noemt het ook terecht: sociale media, kan voldoende zijn om voor een plaatsing in aanmerking te komen.

Het is wel verbazingwekkend hoever nu zelfs een gerenommeerde “Vereniging zonder winstoogmerk”, met per jaar meer dan 6 miljoen euro aan inkomsten, het medium internet als vlijmscherp wapen gaat gebruiken en op die manier gaat proberen om – buiten de normae rechtsgang om – camperbedrijven de grond in te boren.

Blijkbaar leeft het besef van moraal steeds minder, maar is er ook geen enkel mededogen met het feit dat bij die bedrijven ook nog mensen werken en dat die mensen ook nog een gezin hebben.

Nog helemaal afgezien of het wel netjes is om de normale rechtsgang in Nederland, de weg van de Justitie, zo eenzijdig aan de kant te zetten om vervolgens zelf als (scherp-) Rechter te gaan fungeren.

Het internet biedt veel te veel mogelijkheden om berichten en emailberichten te manipuleren. Zoals het er nu voor staat is het heel eenvoudig om te voldoen aan de NKC-vraag om “bewijzen” te leveren, want die kunnen eenvoudig worden gefabriceerd.

De NKC heeft niet de kennis en middelen in huis om oneerlijk gedrag van de melders uit te filteren.

Daarnaast biedt de NKC aan alleen de melders een uiterst vertrouwelijke behandeling aan, de melders blijven zelf dus buiten schot. Het lijkt dat hier richting de camperbedrijven de gezonde en eerlijke rechtsgang van te voren de pas al wordt afgesneden, de eigenaren van een camperbedrijf kunnen ingeval een (oneerlijke) klager deze niet “in rechte betrekken”.

Hoever wil de NKC na dit voornemen in de toekomst nog verder gaan, zullen de vele eerlijke leden zich nog wel prettig voelen als zij natuurlijk met argusogen worden bekeken als zij voor een servicebeurt bij een camperbedrijf naar binnen gaan……….

 

(bron: John B)