Boetes tot € 350 voor illegaal camperen in Spanje

Wild kamperen is in Spanje niet toegestaan, maar dat geldt niet alleen in Spanje.

U mag wel uw tent of camper op privégrond neerzetten voor een nacht, maar uiteraard alleen na verkregen toestemming van de eigenaar. Deze regel alleen al geeft toch wel een reden tot een glimlach.

Spanje is wat de campingdichtheid betreft heel goed voorzien. De meeste campings liggen natuurlijk wel langs de kust en in de overige toeristische gebieden. Maar wie opent een camping in een deel van het land waar de toeristen niet heen trekken, dit ligt dus wel heel voor de hand. Het voorzieningsniveau op de campings goed tot hoog. Ook op het platteland is altijd wel een camping te vinden. Vaak zijn dit wel gemeentelijke campings.

Langs de snelweg kan het overnachten in een caravan of camper wel zijn toegestaan, maar dat is door de betreffende gemeente heel nadrukkelijk aangegeven. Zijn het camperplaatsen met vergunning, dan is daar elektriciteit en een lozingspunt voor het chemisch toilet. Afhankelijk van de afgegeven vergunning, dan wel zoals opgenomen in de gemeentelijke verordening, kan men dan 1 nacht verblijven, op enkele plaatsen worden 2 nachten toegestaan.

Voor het kamperen zonder vergunning, dus dat wat wildkamperen wordt genoemd, wordt geschreven, door zowel de Policía Municipal, de Guardia Civil en de Policía Nacional.

Deze boetes kunnen oplopen tot 350 euro per persoon. Ter vergelijking: in Nederland is de boete 140 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *