Elektrisch rijdende camper komt dichterbij

Gaat het lang duren, dat er elektrische campers zijn?

Het ongeloof is er natuurlijk, dat hoor je overigens “juist en vooral” bij de meer traditionele camperaar, zij die “het al 10 a 20 jaar doen….”

Maar nu investeren in een nieuwe camper die op diesel of benzine rijdt, dat lijkt geen handige keuze, want de elektrische camper zal er eerder zijn dan je zou denken.

Het bewijs van kracht is nu geleverd, er is een 13 meter lange autobus op de markt gekomen die met één elektrische lading maar liefst 1.770 km kan rijden.

Het is het type Catalyst E2 Max, die in de US wordt geproduceerd, de kapaciteit van de accu is 660 kWh.

Het voor de fabrikanten van campers eigenlijk maar een heel klein stapje, want het “caravandeel” van de camper wordt in het algemeen nu ook heel gewoon op het chassis van een niet-zwaargewicht bestelauto geplaatst.

Elektrische bestel- en vrachtwagens rijden er al meer dan voldoende, kijk maar even om je heen in Amsterdam-Centrum, Utrecht-Centrum en alle overige grotere plaatsen. Ze zijn er dus, de auto’s en is het simpel gezegd alleen nog een kwestie er een camperopbouw op te plaatsen…..

Simpel gezegd natuurlijk, maar zo begon de draaitol die we uit onze jeugd ook, tot deze in de vorm van een dynamo energie begon te leveren………..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *