Vreemdelingenpolitie Portugal maakt aantallen bekend


Om niet leeg te lopen, tot 2060 is een uittocht van 2,6 inwoners voorzien, zal Portugal de immigratie moeten blijven stimuleren. Momenteel telt Portugal ongeveer 10,4 miljoen inwoners. Het aantal jongeren zal duidelijk afnemen, met dus een toename van de ouderen en het aantal bejaarden zal met meer dan 17% het snelst toenemen.

 

De SEF – Serviço de Estrageiros e Fronteiras – van dat land publiceerde de meest recente aantallen.

 

In het jaar 2016 hebben 46.921 “vreemdelingen” zich in dat ultieme vakantieland gevestigd. Daarvan kwamen er 594 uit België, 1265 uit Nederland, 1587 uit de Bondsrepubliek Duisland, 3475 Fransen besloten naar Portugal te emigreren, 3506 Italianen en nog steeds doen de Engelsen mee, met 3066.

Explosie van Chinese immigranten

Flink boven deze aantallen schieten de Chinezen uit. Maar voor hen heeft de Portugese regering dan ook het “Gouden Visum” in het leven geroepen. Investeert een chinees bijvoorbeeld een half miljoen in onroerend goed, dan krijgt deze plus haar of zijn familie direkt al een permanente verblijfsvergunning van de Portugese overheid.

Opvallend is het enorm lage aantal immigranten uit de zogenoemde “vluchtelingenlanden”. In herinnering staat wel een grote manifestatie eerder dit jaar, er kwamen wel 45 vluchtelingen aan op het vliegveld. Allerlei ministers er bij om dat groepje te onvangen. Televisiestations en Radiozenders gaven een live verslag en de kranten stonden er bol van.

Het groepje is over 7 lokaties in Portugal verdeeld. Later is er eigenlijk geen nieuws meer verschenen over nieuwe opnamen van de grotendeels economische vluchtelingen volgens de verdeelsleutel die in Brussel zou zijn overeengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *