Wat gaan we doen met en voor de kampeerder, waaronder ook camperaar

Een als nieuwtjes vergarend en doormeldend bedoelde Camperaarskrant voor de eigenaar van een camper, de huurder van een camper in de verschillende landen van Europa, de beheerder van een camping waar een camperaar zich welkom mag voelen, of juist bedoeld als informatiebron over campings waar je liever niet meer naar terug zult gaan en natuurlijk informatie over de camperplekken.

Niets ontziend, zonder censuur en zéker ook zonder zelfbeklag, dit is een digitaal nieuwsblad die is verschenen om de waarheden onverbloemd aan het licht te brengen en veel onduidelijkheden uit te zoeken en de resultaten te publiceren.

Wat hoort tot het vieren van een vakantie, Nederlanders vertrokken al meer dan 65 jaren geleden naar de toen pas ontdekte toeristische oorden in het noorden van Italië en daarvoor was kort na de oorlog Duitsland eerst nog aan de beurt om vanuit Nederland de schitterende stadjes aan de Rijn te ontdekken en kun je via deze sprongen ineens in het heden staan.

Een sprong wat een echte sprong zal zijn, want sinds hoeveel jaren bestaat het kamperen al en hoeveel jaren daarvan bestaat de camperaar? En hoe is alles niet veranderd. 

En hoeveel paar jaar geleden is het maar dat je nog niet eens een mobieltje had gezien, laat staan dat je snapte hoe dat nu zo snel kon werken terwijl je nu Jan en alleman bij een “waar dan ook” tussenstop met dat ding tussen de duimen uit de camper ziet rollen, bij een restaurant, een hotel, een zomaar lekkere tussenstop op het asfalt, zodat het meereizende hondje ook even aan de lijn aan de trekhaak buiten mag liggen. Maar wel met de iPhone in de hand om maar met de vingers en duimen op dat ding te kunnen drukken.

Is dit een verhelderende Blog. Dat mogen de volgens zelf beoordelen, meningen over mijn artikelen en de informatie die ik van anderen ontvang en via dit Blog doorgeef, die kunnen aan mij als onafhankelijk reisjournalist worden toegestuurd. Ik neem ze voor serieus.

Natuurlijk ontkomt ook het internet zélf niet aan een opinie. Een opinie die varieert van heel erg handig om een reisbestemming uit te zoeken en een gave lokatie te vinden om een keer te overnachten of juist een groter deel van de vakantie door te brengen.

Maar ook over het internet zélf als een serieus bedoeld wapen, wat door die vooral Jan en die paar alleman wordt gebruikt om met regelmaat goedwillenden om ons heen als met een vlijmscherp mes in de rug te steken. Volkomen anoniem natuurlijk, dat hoort er tegenwoordig in onze open maatschappij ook allemaal bij, dat je vooral vanuit het geniepige best wel hele ellendige stukjes wilt publiceren over de dienstverleners in de vakantiebranche en daarbij mag het ook best wel worden gezegd dat het een klein deel is van de zich ervaren camperaars noemenden die hier een geweldige kick van lijken te krijgen. Een opkikker van jewelste die ze face-to-face in hun eigen leef- en werkomgeving niet weten bij elkaar te krijgen. Nee, dat internet, dat is het dan wel. Ook hier zal met regelmaat en met de nodige voorbeelden op in worden gegaan.

Maar ik zou geen volwaardige reisjournalist zijn als ik niet echt alle facetten van het camperen nader ga bekijken om de weetjes daarvan aan de camperaars door te melden. 

Bent u een camperaar en reist u momenteel in Duitsland, staat u op een camperplek bij een leuke jachthaven in Nederland, of verblijft u in uw camper met uw partner aan een schitterend meertje in Oostenrijk, of verblijft u vandaag in het prachtige Kroatië, bent u al 2 maanden in de natuurrijke binnenlanden van de Italiaanse Bloemenrivièra of was u net op tijd weg bij de enorme bosbranden die een aantal plaatsen aan de Cote d’Azur zo hebben geteisterd, noemt u het maar, u kunt mij zijn tegen gekomen, of we zien elkaar vast nog eens een keer.

Ik hou van kamperen, in hart en nieren en heb er – naast mijn overige reisverslagen in diverse media in Duitsland, België en Nederland, een beroepsmatige sport van gemaakt om vooral het camperen in de Europese landen met een toch wel steeds meer verbazende blik te aanschouwen.

Hierover en nog veel meer, gaat u lezen in deze Blog voor camperaars én overige kampeerders.

Plaats deze Blog gerust even bij de favorieten, want ook uw favoriete onderwerp zal vast en zeker langs komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *